ISDE Subsidie

ISDE header Carrier Airconditioning

Bedrijven en organisaties worden met de ISDE subsidie beloond voor energie besparende bedrijfsvoering. En dat is logisch, want duurzaamheid is goed voor de concurrentievermogen. Meestal leveren investeringen in duurzame energie, grote kostenbesparingen op en daar helpt de ISDE nu aan mee.

Sinds 4 januari 2016 is er in Nederland een nieuwe subsidieregeling van kracht, de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Hiermee kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels welke worden toegepast voor ruimteverwarming of tapwater verwarming met een maximaal thermisch vermogen van 70 kW. De regeling is voor zowel  particulieren als zakelijke gebruikers. De ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering (www.rvo.nl).

Ook op warmtepompen van Carrier is de ISDE subsidie van kracht. De subsidie van de Carrier apparatuur loopt van € 1.600,- tot € 7.650,- *. Om u te helpen met de subsidie aanvraag heeft Carrier een compleet overzicht met alle warmtepompen met het subsidie geldbedrag en meldcode dat gebruikt kan worden bij de aanvraag.

 

Wat zijn de voorwaarden?

Er worden verschillende voorwaarden gesteld voor particulieren en zakelijke gebruikers. Deze zijn terug te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De belangrijkste voorwaarden zijn:

Particulieren

- De aanvraag voor subsidie moet binnen 6 maanden na installatie zijn ingediend.
- Het apparaat is in Nederland geïnstalleerd.

Zakelijke gebruikers

- Er mag nog geen koopovereenkomst zijn aangegaan wanneer de subsidie wordt aangevraagd.
- Het apparaat wordt in Nederland geïnstalleerd.

Waarom deze subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. Deze meerjarige regeling loopt tot en met 31 december 2020. Het budget wordt per subsidiejaar bepaald. 

* indicatie subsidiebedrag per 1 februari 2018