Luchtbehandelingskasten en Ecodesign

03-06-2015

Klimaat | Carrier Airconditioning

Belangrijk voor elk klimaat systeem is dat het op een correcte manier behandelde frisse lucht levert aan de gebruikers van een gebouw, waardoor de kwaliteit van de binnenlucht (IAQ niveaus) verbetert. Dankzij een aanbod aan standaardoplossingen en oplossingen op maat voor luchtbehandeling, kan Carrier steeds op de beste manier aan de vereisten voldoen. Carrier heeft ook een reeks ventilatorconvectoren om te voldoen aan elke toepassingsvereiste en aan alle installatiecretiera: in de ruimte, in het plafond, boven het verlaagd plafond, in een centrale technische ruimte, enz.

De 39SQ is klaar voor de toekomst!

Door te kiezen voor een A-label 39SQ-luchtbehandelingskast met EC-ventilatoren wordt voldaan aan de huidige en toekomstige Europese regelgeving met betrekking tot Ecodesign. Uiteraard zijn wij u graag behulpzaam bij het maken van een passende en zuinige selectie.

Energielabel luchtbehandelingskasten

De Carrier 39SQ luchtbehandelingskasten zijn al voorzien van het Eurovent Energielabel. Bij het bepalen van dit label wordt rekening gehouden met een aantal aspecten, waaronder de luchtsnelheid in de kast, het daarmee gepaard gaande drukverlies over de warmtewisselaar of het warmtewiel, het rendement van de warmteterugwinning en het opgenomen ventilatorvermogen. Daar waar het gebruikelijk is te kiezen voor het Eurovent energielabel “B” is het vanaf 1 januari 2016 verplicht een luchtbehandelingskast met het Eurovent energielabel A toe te passen. Dit betekent dat de afmetingen van de luchtbehandelingskast ten opzichte van nu 20% groter zullen zijn en dat daarom ook rekening moet worden gehouden met een groter benodigd vloeroppervlak.

Specificaties 39SQ  Bekijk alle binnendelen