introductie AquaForce Vision 30KAVP

08-07-2019

Carrier introduceert de AquaForce Vision 30KAVP, een hoogwaardige luchtgekoelde schroefkoelmachine met variabel compressortoerental, die een ongekend hoog seizoensrendement  van 5,6 realiseert. Dit is 25% hoger dan de Ecodesign 2021 Tier 2 voorschriften. Carrier is wereldwijd leider op het gebied van hoogtechnologische verwarmings-, airconditioning- en koeloplossingen.

De AquaForce Vision 30KAVP van Carrier omvat koelvermogens van 500 kW tot 1100 kW en realiseert hoge energieprestaties, zelfs in vergelijking met olievrije koelmachines met compressoren met magnetische lagering. In combinatie met EC ventilatoren met variabel toerental biedt de dubbele schroefcompressor, die is voorzien van de modernste permanente magneetmotortechnologie, een optimale werking bij deellast, vergeleken met conventionele compressortechnologieën. De permanentmagneetmotor zorgt voor een constant rendement over het gehele werkbereik.

 

"De uitzonderlijke prestaties van de AquaForce Vision 30KAVP bieden klanten een ongekende efficiëntie die nog verder geoptimaliseerd kan worden met de slimme energiemonitoringfunctie van Carrier", aldus Quentin Garcia San Mateo, product manager van Carrier, HVAC Europe. "Specifieke Carrier algoritmen leveren slimme data om onder reële omstandigheden een hogere energiebesparing te realiseren."

Warmteterugwinnings- en gedeeltelijke warmteterugwinningsopties zullen in 2019 voor industriële procestoepassingen beschikbaar komen in de vorm van duurzamere verwarmingsoplossingen met hernieuwbare energie.

In Frankrijk kan de 30KAVP serie in aanmerking komen voor financiële subsidies tot 425.000 euro, afhankelijk van de specificaties.

De AquaForce Vision PUREtec™ 30KAVP-ZE, exclusief ontworpen voor het zeer laag GWP (Global Warming Potential) koudemiddel HFO R-1234ze, zal ook in 2019 beschikbaar komen.