Sales Engineer (fulltime, m/v)

De Organisatie

Carrier Airconditioning Benelux BV is onderdeel van de Carrier Corporation. Carrier is wereldwijd marktleider in technisch hoogwaardige klimaatsystemen en onderdeel van het moederconcern United Technologies. Hiertoe behoren ook Chubb Fire&Security en OTIS (liften en roltrappen). Bedrijven die alle leidend zijn in technologie, producten en marktposities en zich met hun producten- en dienstenpakket voornamelijk richten op gebouwgebonden installaties.

De functie:

Als Sales Engineer benader je selectief en structureel (potentiële) klanten met informatie over het Carrier leveringsprogramma en de daarmee gepaard gaande ondersteunende en adviserende activiteiten, zodanig dat Carrier een voorkeurspositie verwerft als leverancier van airconditioningsproducten.

Je voert de onderstaande werkzaamheden uit:

- Je verwerft, onderhoudt en draagt zorg voor het uitbouwen van contacten met kleine en middelgrote installatiebureaus en adviesinstellingen.
- Je bezoekt (potentiële) klanten, verkoopt HVAC (Heating, Ventilation en AirConditioning) apparatuur, onderhandelt over voorwaarden, draagt zorgt voor het opstellen van offertes en contracten en ziet toe op de follow-up.
- Je treedt op als relatiebeheerder, geeft (technische) adviezen en informatie aan (potentiële) klanten of ziet er op toe dat dit door interne experts wordt gedaan.
- Je signaleert trends en ontwikkelingen en stemt deze af in het salesteam.
- Je bent en blijft op de hoogte van technische ontwikkelingen door het volgen van trainingen, het lezen van interne documentatie, overleg met de betreffende Product Manager en begeleidt binnendienst medewerkers in opleiding.
- Je draagt zorg voor het mede opzetten en uitvoeren van interne en externe trainingen/ presentaties.

Wij vragen:

- Bachelor opleiding op technisch of commercieel gebied
- Aanvullende opleiding in HVAC is een pluspunt
- Enige ervaring in een sales positie
- Kennis van beheer klant data bestanden, kennis MS-Office
- Communicatieve vaardigheden (contacten met klanten, het geven van trainingen en presentaties)
- Goede kennis van de Engelse, Nederlandse en Franse taal
- Belangrijke competenties zijn: klantfocus, aanpassingsvermogen, zakelijk inzicht, communicatievaardigheden, focus op resultaat, luisteren en teamwork

Wij bieden:

Een uitdagende functie, zeer geschikt voor iemand (die vanuit een kleiner bedrijf) met één tot twee jaar verkoop ervaring die binnen Carrier wil doorgroeien en ontwikkelen. Er wordt je in deze functie afwisseling en flexibiliteit geboden. Vanzelfsprekend betreft het een buitendienstfunctie, maar in het eerste jaar zal je op kantoor worden ingewerkt, startend met vier dagen per week binnen. Als Sales Engineer kom je te werken in een hecht team. Er heerst een gezellige sfeer, maar hard werken staat hoog in het vaandel. Het salaris is marktconform en de overige voorwaarden zijn volgens de CAO.

Geïnteresseerd?

Mail dan je motivatie èn sollicitatie naar marieke.blok@utc.com