F-gassenverordening

f-gassenverordening header Carrier Airconditioning

Met ingang van 1 januari 2015 is in alle Europese lidstaten de F-gassenverordening (EU) nr. 517/2014 van kracht. Deze vervangt de verordening (EG) nr. 842/2006 uit 2006, die met ingang van 1 januari 2015 is ingetrokken. De doelstelling van de nieuwe F-gassenverordening is het sneller verminderen van de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen.

In de nieuwe F-gassenverordening zijn diverse belangrijke maatregelen getroffen, denk hierbij aan het bijvulverbod met HFK koudemiddelen met GWP factor hoger dan 2500, bijvoorbeeld de bekende R404A en R507A en de frequentie van de lekcontroles die niet meer bepaald wordt door de koudemiddelinhoud in kg, maar door de inhoud in CO2  equivalent.

Vul direct het formulier in

In de onze nieuwe F-gassen brochure leest u alles over de belangrijkste maatregelen met betrekking tot deze nieuwe verordening en leest u uitgebreid over de wijziging in de lekcontrole frequentie.

Heeft u een vraag over de veranderingen rondom de F-gassenverorderning of wilt u weten wat Carrier hierin voor u kan betekenen, vul dan via onderstaande link het formulier in en één van onze collega’s neemt dan direct contact met u op.

Brochure F-gassenverordening